Grupo de Investigación en Microbiología y Biotecnología Agroindustrial (GIMIBAG)

Categoría Minciencias: C

Fecha de institucionalización: 2001

Área de conocimiento: imba

Prográmas académicos a los que responde o apoya:
Bacteriología / Maestría en Ecoingeniería / Maestría en Microbiología Agroindustrial

GrupLac
  1. Gone wild: Integration of antioxidative, physicochemical, volatilomic and sensorial profiles ratify rustic relatives of cherry tomato as idealmating partners. Investigadores: Lina María Londoño Giraldo, Andrés Mauricio Baena-Pedroza , F. Martínez Seidel, Eduardo Corpas Iguarán y Gonzalo Taborda Ocampo. 2021.
  2. Methods for the culture conservation of edible and medicinal fungi. Investigadores: Laura P. Bermeo Escobar y Katherin Castro Ríos. 2021.
  3. An approach to the use of technology in the cocoa-growing sector: a look from the producer. Investigadores: Katherin Castro Ríos, Claudia Nohemy Montoya-Estrada, María Carolina Cuesta y Alejandro Gutiérrez Diaz. 2020
  4. Selection of promissory crops of wild cherry-type tomatoes using physicochemical parameters and antioxidant contents. Investigadores: Lina María Londoño Giraldo , Jessika González , Andrés Mauricio Baena, Omar Tapasco, Eduardo Javid Corpas y Gonzalo Taborda. 2020.
  5. Analysis of a generalized Fujikawa’s growth model. Investigadores: Alejandro Rincón Fabiola Angulo y Fredy E. Hoyos. 2020. Ver artículo
  6. Convergence Assessment of the Trajectories of a Bioreaction System by Using Asymmetric Truncated Vertex Functions. Investigadores: Alejandro Rincón , Gloria Yaneth Florez y  Gerard Olivar. 2020. Ver artículo
  7. Effect of storage and stress conditions on the counts of Bifidobacterium animalis microencapsulated and incorporated in plantain flour. Investigadores: Eduardo Corpas Iguarán, Jessica Triviño Valencia y Sneyder Rodríguez Barona. 2020. Ver artículo
  8. Effect of culture preservation methods in th stability and nutritional characteristics of Pleurotus ostreatus. Investigadores: Laura P. Bermeo Escobar, Juan Pablo Penagos González, Marcela Orjuela Rodríguez y Katherin Castro Ríos. 2020.
  9. Evaluation of Antibacterial Activity, Chromatographic Analysis for Rutin and Quercetin Quantification Using HPLC-UV-Vis from the Hydro-Alcoholic Extract Obtained from Bidens pilosa Linné. Investigadores: Carlos A. Pinilla,  Ángela M. López, Andrés F. Gálvez, Eduardo J. Corpas, Milton Rosero Moreano y Elena E. Stashenkod. 2020.
  10. Caracterización de bacterias diazotróficas solubilizadoras de fosfatos nativas de agroecosistemas arroceros cubanos. Investigadores: Maybel Almenares Casanova, Gema Pijeira Fernández, Yeised de la Fe Pérez, Gloria M. Restrepo Franco, Annia Hernández Rodríguez. 2020.
  11. Shelf-Life Assessment of Pre-Fried and Unfried Corn Empanadas Cold Stored. Investigadores: Luz Eliana Hernández, Eduardo Corpas Iguarán y Katherin Castro Ríos. 2020.
  12. Vida útil en masas y productos derivados del maíz: estudio bibliométrico. Investigadores: Luz Eliana Hernández, Eduardo Corpas Iguarán y Katherin Castro Ríos. 2020. Ver artículo
  13. Evaluation of cyanide and heavy metals removal in liquid effluents from small mining’s gold benefit, by adsorption with activated carbon and hydrogen peroxide in Segovia, Antioquia. Investigadores: Claudia Catalina Estrada Montoya, Narmer Fernando Galeano Vanegas y Gloria María Restrepo Franco. 2020. Ver artículo
  14. Modification and Expression of Beta-1,4-Endoglucanase encoding sequences of fungal origin in Escherichia coli BL21. Investigadores: Narmer Fernando Galeano Vanegas, Natalia Gutiérrez Calle y Gloria María Restrepo Franco. 2020.
  15. Antagonism of plant growth promoting rhizobacteria against the causal agent of the vascular wilting of tomato. Investigadores: Narmer Fernando Galeano Vanegas, Sandra María Marulanda Moreno, Beatriz Elena Padilla Hurtado, Javier Guillermo Mantilla Afanador, Nelson Ceballos Aguirre y Gloria María Restrepo Franco. 2020.
  16. Unsteady state series CSTR modeling of removal of ammonia nitrogen from domestic wastewater treated in a vertical flow constructed wetland. Investigadores: Alejandro Rincón, Gloria Yaneth Flórez y Fredy E. Hoyos Velasco. 2020.
  17. Cinética de crecimiento de Gluconacetobacter diazotrophicus usando melaza de caña y sacarosa: evaluación de modelos cinéticos. Investigadores: Alejandro Rincón Santamaría, Jorge Andrés Cuellar Gil, Luis Felipe Valencia Gil y Oscar Julián Sánchez Gil. 2019. Ver artículo
  18. Exopolysaccharide Production by Streptococcus thermophilus on the Physicochemical Characteristics of Prato Type Cheeses. Investigadores: Paola M. Alzate Montoya, Jose A. Marques Pereira, Mario H Marín Marín y Katherin Castro Rios. 2019. Ver artículo
  19. Experimental Design Applied to the Inactivation of Escherichia coli in Water through Electrooxidation with Ti / IrO2 Anodes. Investigadores: Katherin Castro Rios, Gonzalo Taborda Ocampo y R. A. Torres Palma. 2019.
  20. Evaluación de conservación y procesamiento en la calidad fisicoquímica y microbiológica de empanadas de maíz. Investigadores: Luz Eliana Hernández Montoya, María Fernanda Agudelo Buritica, Eduardo Corpas Iguarán y Katherin Castro Ríos. 2019.
  21. Colonización de Erwinia psidii en raíces y tejidos aéreos de eucalipto (Eucalyotus spp.). Investigadores: Claudia N. Montoya Estrada, Camila R. Costa, Jorge L. Badel, Lucio M.S. Guimaraes y Acelino C. Alfenas. 2019.
  22. Influence of Refrigeration and Freezing Storage on the Instrumental Texture of Corn Dough and Empanadas. Investigadores: Luz Eliana Hernández, Andrés Castañeda Peláez y Katherin Castro Ríos. 2019.
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